Sarbatoarea Pastelui, suferinta mieilor!

miel1

“Sa nu ucizi.”Biblia

Pastele inseamna o sarbatoare, o primavara plina de verdeturi, o bucurie care nu implica sacrificarea mieilor sau a oricarei fiinte.
Putem celebra si altfel aceasta sarbatoare sfanta, crutand animalele de o viata mizerabila si o moarte violenta, si sa avem curajul sa spunem, cu constiinta curata si impacata, ca nu exista bucurie mai mare stiind ca pentru aceasta masa nu a trebuit sa moara nimeni.

Pastele reprezinta mai mult decat un festin, ce poate fi transformat intr-o masa a iubirii si compasiunii, sa uitam pentru o clipa de bucatele de miel si ouale colorate si sa incepem prin a ne gandi mai bine…
Cu siguranta ca toata lumea a vazut cum arata un miel, fie din poze sau televizor, fie din curtea bunicului poate. Sunt mici, frumosi si dragalasi. Dar cati stim cu adevarat, ca un miel nu este doar un animal pentru masa de paste? Orice miel are si mama, atunci il putem numi copilas. Sunt gingasi si inocenti, fiecare mama isi iubeste puiul indiferent de specie.

“Animalele sunt prietenele mele… si eu nu-mi mananc prietenii.”  George Bernard Shaw

miel+catel

Adevarul din spatele traditiilor

Mieii sunt separati de mama lor la numai cateva saptamani, uneori inainte de a fi intarcati, astfel fiind privati de afectiunea si dragostea ei … Si daca asta nu vi se pare indeajuns, o noua cruzime ii asteapta: de fapt sunt 2 proceduri barbare si dureroase – castrarea masculilor despre care se crede ca asa vor lua in greutate mult mai repede, si scurtarea cozii pentru a preveni agatarea propriilor fecale in blana, si a nu atrage mustele. Extremitatile sunt strans legate cu un inel de cauciuc, pentru a opri irigarea cu sange, si astfel cauzand caderea lor in cateva saptamani. Totul se face fara anestezie si datorita socului, multi pui mor refuzand a se mai hrani. Sunt doar niste copii nevinovati si puri, care au cunoscut tristetea drept mama, si toate astea pentru ca unii considera ca viata lor este mai prejoasa decat 30 de minute din masa.

Pacea nu se refera doar la incetarea razboaielor, ci si la convietuirea in armonie cu restul speciilor. Putem schimba istoria si nu este niciodata prea tarziu sa ne deschidem mintea si inima, sa invatam si respectul pentru alte fiinte.
E timpul sa ne depasim satisfactia egoista, sa nu ne lasam condusi de gust(posibil cel mai “crud” simt al nostru), gustul se poate educa, sa-i dam inimii o sansa sa ne dicteze si sa scoata la iveala, bunatatea pe care o avem cu totii.

Pe cand pentru specia noastra Pastele traditional este un motiv de bucurie, pentru alte specii nu este, ci doar inca un prilej de masacru…cu cat cineva se bucura mai tare de o masa cu carne, cu atat un copil iubit sufera mai tare…
Durerea are aceasi semnificatie pt toate speciile… Gandeste-te mai bine inainte sa furi viata cuiva si nu uita strigatul mieilor ucisi de Paste, separati prea devreme de mamele lor, pentru a satisface poftele si nu nevoile nonveganilor.

Esti partas la crima, chiar daca ai platit pe altcineva sa o faca in locul
tau. Esti la fel de vinovat! Nu sarbatori Moartea!

“Acum ma pot uita la voi in liniste; nu va mai mananc.” Franz Kafka

miel2

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*