Craciunul o sarbatoare trista, masacrul inocentilor

“Ferice de cei milostivi, caci ei vor avea parte de mila!  (Matei 5:7)

“Mila voiesc, iar nu jertfe” (Mat. 9:13, 12:7).

Ce raspuns dam crestinilor care cred ca Biblia ne invata ca oamenii sunt stapani peste animale si ca Dumnezeu le-a lasat pe pamant drept hrana lor?
In primul rand Biblia transmite un mesaj de dragoste, animalele sunt  creatiile lui si obligatia morala a crestinilor consta in tratarea lor cu compasiune si mila.

Insa lipsa de umanitate si dorinta oarba de a respecta traditiile barbare (adica de a taia gatul porcilor si a mieilor pentru a sarbatori Craciunul si Pastele) continua sa ucida pentru gust. Aici sa se inteleaga ca aceste traditii au fost inventate de om si fiecare cultura are o traditie diferita, deci nu au legatura cu credinta si cu Dumnezeu.

Acesti oameni care se simt mandri despre aceasta traditie barbara, care cred ca sacrificarea animalelor este un lucru bun, chiar imi dau impresia ca traiesc in Evul mediu. Sacrificarea porcilor in fiecare an de Craciun in numele traditiei este pur si simplu stupida, iar “sacrificarea umana” este chiar si mai stupida. Acesti oameni carora nu le pasa ca porcii sunt macelariti si care nu simt nici cea mai mica emotie in modul in care porcul a murit sau cat a suferit, atata timp cat exista mancare pentru doua saptamani.

Legislatia Ue prevede ca animalele trebuie ucise intr-un mod care sa evite suferinta inutila, dar nu exista nici un mod cu adevarat uman de a sacrifica un animal.  Fiecare fiinta isi pretuieste viata,nu exista diferenta, nici o fiinta nu doreste sa moara si se va zbate fiecare secunda impotriva mortii.

Cruzimea fata de animale este inacceptabila.  Suntem liberi sa alegem si avem multe posibilitati… Important este ceea ce avem in inima si in sufletul nostru de sarbatori si nu in farfurie.
Consumul de carne distruge si cauzeaza dureri inimaginabile asupra vietii unor animale nevinovate, care au fost create de Dumnezeu sa se bucure de libertatea lor la fel de mult ca si noi oamenii.

Doar puneti-va in locul porcului macar o data. A fost crescut cu ajutorul zerului ramas de la fabricarea branzei(provenita de la vaca din curte), cu porumb sau cu alte legume nepotrivite pentru uzul uman, sau cu laturi ramase de la masa. Este gresit faptul de a cataloga porcul drept o fiinta murdara. De multe ori ei sunt nevoiti sa creasca in conditiile date. Vara le place sa scalde in noroi pentru a se proteja de soare. Porci sunt fiinte curioase, sociabile si inteligente.

Cand vremea sacrificarii a venit, cei mai “milosi” sunt trimisi departe, deoarece se crede ca prin prezenta lor, porcul se chinuie mai mult si moare mai greu iar carnea lui nu va mai fi la fel de buna. In acea zi ei ii leaga piciorul de piept(gat) pentru a-l controla. In acel moment porcul isi da seama ca e in pericol de moarte si ca cei care l-au hranit toata viata acum sunt dusmanii sai. Dar tipetele de spaima si teroare sunt in zadar, nu atrag mila. Porcul este omorat prin taierea gatului cu un cutit nu totdeauna foarte ascutit si de catre cineva nu neaparat calificat.  Pentru bietii porci sunt clipe de  teroare si  durererea este sfasietoare.

Printre toate aceste traditii cum ar fi, de a incaleca porcul (mort sau viu), de a-i taia capul si a-i pune o tigara in gura sunt total lipsite de respect. Ne purtam ca niste salbatici.

Cei mai multi criminali canibali au vorbit despre carnea oamenilor ca are gust asemanator cu carnea porcilor. Nu este uman si nimic frumos in a ucide.
Porcii au mai multe sisteme nervoase avansate, prin urmare, capacitatea de a suferi este perceputa la fel de intens precum a noastra.

Viata privata de libertate nu este potrivita pentru nici un animal, indiferent de conditiile oferite sau de cat de mareata este cusca.
Sunt fiinte vii dotate cu sensibilitate, fiinte capabile sa sufere.
Nu sunt obiecte si nici bunuri.
Sunt fiinte cu dorinte si nevoi proprii.

Deschide-ti inima si lasa magia sarbatorilor sa intre. Compasiunea este magica, iubirea este magica si speranta la o lume mai buna. Iubeste viata!

Spiritul Craciunului sta in inima si valoarea lui sta in bunatatea ta.

 

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*